ÅSHORN 9-11 juni 2006

Åshorn byggdes på ett mycket vackert ställe strax väster om Trosa på Hållnäs år 1936 som ett sommarkollo.

Lokalerna är väl underhållna och i gott skick än idag. Tyvärr var vattnet ännu i kallaste laget.

I strålande sol hade 20 ledare och 60 skyttar samlats i Åshorn. Ankomst och rumsfördelning skedde på fredagen. Under lördagen delades vi in i sju grupper efter kunskap och bågtyp.

Här ser du några av långbågarna. Från vänster Johan Denninger från Nyköping, Mattias Lindh, Johan Edhenholm, Cecilia Bexander samtliga BK Fiskgjusen och Stig Jonsson Tyresö BS. Saknas på bilden gör fotografen Roland Bexander BK Fiskgjusen och instruktören Helge Köhler Tyresö BS.

En annan som saknades mycket var Peter Bergkvist som skulle varit ansvarig Långbågeinstruktör. Han tvingades att i sista stund lämna återbud till själva lägret av arbetsskäl.
Peter tillbringade dock hela fredagen tillsammans med Yngve med att bygga den jakt- och fältbana som vi andra använde på lördag och söndag. Vid avslutningen började lägerledningen med att uppmärksamma den stora arbetsinsats dessa två gjort även detta år.
På bilden syns Peter vid ett annat tillfälle, strängtillverkning vid klubbstugan, när han som alltid ger andra skyttar en hjälpande hand.

Här ses delar av en skyttepatrull under "Åshornsmästerskapet i Jakt/Fält".
Under lördagen var det teknikskytte på tavlor men även en genomgång av Fält- och Jaktregler samt skytte på skogsbana förståss. Söndag förmiddag gick vi skogsbanan igen men denna gång förde vi protokoll som på en vanlig tävling.

Långbågeklassen vanns av Mattias Lindh. Här hämtar han sitt åtråvärda pris: En påse med bilar.

"Det spelar ingen roll" verkade några av de besegrade, Stig Jonsson Tyresö BS och Johan Edhenholm BK Fiskgjusen utstråla. Godis är för småungar i första hand. Kanske är det så, men äran då? Johan hade vunnit om han skjutit lite bättre på rådjuret.

Cecila fick som enda person gå fram tre gånger och hämta pris:

2:a i Motionsklassen
2:a i Tipspromenaden
Vinst i lotteriet

Stor kalabalik utbröt bland deltagarna efter andra och tredje gången eftersom Cecilia frågade:

Vem vill ha mitt godis?

Mattias tog även hem vandringspriset i skojtävlingen. Den utslagsgivande insatsen var att han med en hemmagjord pilbåge lyckades träffa ett mål. Med vandringspriset följer även ansvaret för BK Fiskgjusen att arrangera nästa års skojtävlingen på Åshorn.

Foto: Roland BexanderLänk till foton från Åshorn tagna av fotograf Anders EK.

Vägbeskrivning:

Sväng av motorvägen vid avfart nr 138 mot TROSA. Inne i Trosa sväng höger mot VÄSTERLJUNG. Efter c:a 2 km ser man det pampiga Tureholm på en höjd till vänster. Sväng vänster ner mot TUREHOLM. Tag andra vägen till höger. Den leder genom skogen till Åshorns kollo.

Se Åshorn på karta.