KlubbtröjaVår klubblogga.

BK Fiskgjusen Värmdö.

Design Cecilia Bexander efter äldre förlaga.

Klubbtröjans färg är mörkgrön ofta kallad buteljgrön i klädkataloger. Annan benämning på denna nyans är Brittish Racing Green (BRG). Skogsgrön eller jaktgrön förekommer också som namn.

Själva kallar vi den givetvis Sherwoodsgrön. Loggan trycks enfärgad vit på ryggen. Yttercirkeln på loggan är 22 cm.

Så här kommer loggan att se ut på en grön tröja.Plagg

Priser 2010:
Piké tröja (65/35 Polo) buteljgrön, med klubblogga på ryggen 200 kr
T-shirt buteljgrön, med klubblogga på ryggen 120 kr
Väst i softshell svart, med klubblogga på ryggen 650 kr

Du får utan extra kostnad ditt förnamn tryckt på bröstet om Du vill.Sportsgear

Tröjor köpes hos vår leverantör som heter Sportsgear och har adress

Vinthundsvägen 159B
128 62 Sköndal

Se karta.

öppen 10 - 18 vardagar
samt 10 - 15 lördagar

Den storlek du behöver kan provas ut i Sportsgears butik.
Sportsgear reserverar sig för att de kanske inte alltid har vår färg i lager. I så fall tar det vanligen mindre än en vecka för dem att få hem varan.

Som klubbmedlem kan Du även ta dit egna plagg och låta dem kostnadsfritt för dig trycka klubbloggan på ryggen.
BK Fiskgjusen har betalat i förväg för loggan, dess tryckning på ryggen samt tryckning av ditt förnamn på bröstet.

Det verkar som om inte alla har klubbar har den överenskommelsen numera så protestera om de försöker ta betalt för namntrycket.

Tröjor och Tävlingsregler

Tävlingsdeltagare måste ha en klubbtröja på sig som yttersta plagg. Tanken bakom detta är att man även på avstånd skall kunna se från vilken klubb man kommer. Det kravet anses uppfyllt om plagget har klubbens färg eller färger och ett klubbemblem på sig.

Det är alltså ok att en klubbmedlem tex har en kortärmad tröja och en annan har en långärmad sådan så länge båda har samma logga och färg.

Alldeles oavsett klubbens färg kan man även bära en vit tröja utan reklamtext. Det vita tröjan får men behöver inte ha klubbens, distrikstförbundets eller Svenska Bågskytteförbundets logga på sig. Den här bestämmelsen är till för att erbjuda en relativt enkel resrevlösning för att kunna deltaga i tävlingen även om man råkar glömma klubbtröjan.Överdragskläder

Inomhus och vid bra väder utomhus på sommaren är detta inga problem. Är det riktigt dåligt väder, typ regn och kyla, kan arrangören meddela att överdragskläder får användas. För dessa finns inga regler. Obs de får dock bara användas på om arrangören officiellt har meddelat detta.

Främst vid tidig vår och senare på hösten vid skogstävlingar kan det ju vara fint väder men kallt och blåsigt ändå. Gäller tyvärr ibland på sommaren med. Då behöver de flesta tävlande i praktiken varmare klädsel än en enkel pikétröja oavsett om man har något annat under eller ej.

Reglerna innebär därmed att man igentligen måste vid varje skjutstation ta av sig sitt varma ytterplagg.

Har man problem med islag i armen så kanske man måste detta ändå för att kunna skjuta överhuvudtaget. Många med mer öppen skjutstil kan skjuta bra även med varma kläder på sig. Ja tom mycket bättre om de slipper dra på sig en nedkylning vid varje mål.

Ett klubbplagg typ softshellväst vore då perfekt att ha. Tyvärr tillverkas inte dessa i mörkgrönt. Vi rekommenderar att Du istället väljer en svart.Vår lösning

Om man inte hittar något lämpligt plagg i butiken hos Sportsgear så får man på annat håll skaffa ett eget mörkgrönt lämpligt plagg. Sen åker man till Sportsgear och får den av klubben förbetalda trycktningen utförd.

Sedan kan man bestämma själv även i en tävlingssituation om och när värmeplagget skall vara på.