Om Fiskgjusen

Styrelse

Stadgar


Om BK FiskgjusenBågskytteklubben bildades 1995 i Gustavsberg och blev medlem senare samma år i Svenska Bågskytteförbundet den 22 maj under namnet Värmdö Bågskytteklubb. Medlemmarna tyckte dock efter ett tag att namnet visserligen var korrekt men kanske inte så originellt.Bågskytteklubbarnas namn är av vissa olika typer: Antingen med ortens namn eller med naturanknutning, pilar eller fjädrar. Eftersom flera av föreningens grundare då bodde på Fiskgjusevägen i Gustavsberg så gav det inspiration till klubbens nya namn.1999 bytte klubben namn till BK Fiskgjusen.

Klubbens inriktning är i första hand att tillhandahålla ett trevligt fritidsintresse och god kamratskap. Det skall vara roligt och trivsamt att skjuta med pilbågar av olika sort och på olika sätt.Många tycker också att det är mycket roligt att träna mycket och en del av dem har blivit aktiva tävlingsskyttar på elitnivå. Klubben uppmuntrar till deltagande i tävlingar.

Vi välkomnar unga skyttar och hälften av våra medlemmar är ungdomar.

Alla börjar med att skjuta recurvebåge som är de olympiska spelens bågtyp. Givetvis skjuter vi också långbåge och compound.

Just långbåge som är den äldsta bågtypen, men också den allra svåraste att bemästra, har många i klubben fastnat för.

Största tävlingsframgångarna för klubben har kommit i Långbåge med flera distriktsrekord, flera Svealandsrekord och flera svenska mästare och två guld i Europamästerskapen.

Sveriges första juniormästare i 3D Långbåge!

Mattias Lindh BK Fiskgjusen i Karlstad 2006

Sveriges första individuella Europamästare i 3D Långbåge!Den 8 sept 2007 avgjordes den individuella finalen i 3D i Moosburg i Österrike. Guld till Peter Bergkvist BK Fiskgjusen.

Dagen innan hade han vunnit guld i lagtävlingen med sin långbåge.


Sveriges mest framgångsrika klubb 2011

enligt Svenska Bågskytteförbundets verksamhetsberättelse med lista erövrade SM-titlar:

BK Fiskgjusen 10 SM Guld

Det blev sex st med långbåge och fyra st med klassisk rekurv.
Onödigt vetande: Varifrån kommer ordet "GJUSE"?

Läs mera.