Tävlande skyttar 21/22

Här publicerar vi våra nuvarande (för säsongen) tävlande skyttar i klubben. BK Fiskgjusen är en klubb som uppmuntrar till tävling på både nationell och internationell nivå. Klubben har i skrivande stund närmare 60 SM-guld, samt 2 EM-guld. Därtill kommer ett flertall silver och bronsmedaljer.

Denna lista fylls nu på regelbundet med nya bilder och texter, och alla våra tävlande skyttar har ännu inte fått en plats. Om du vill hitta historisk information hänvisar vi just nu till gamla sajten. Klicka här för att komma dit.

Carina Häselbarth

Carina Häselbarth

Långbåge

Emelie Ingerlund

Instinktivt

Filip Flyg

Filip Flyg

Recurve

Hannah Jansson Sohlman

Långbåge

Harald Tötterman Wiitavaara

Harald Tötterman Wiitavaara

Instinktivt

Janne Liljegren

Janne Liljegren

Barebow

Läs mer...

Började med bågskytten via vår Robin Hood kurs nr 10 hösten 2011. Kanske mest som så många andra föräldrar för att göra sonen sällskap i hans hobby. Max hade börjat under vårterminen 2011.

Janne som länge var upptagen som ungdomsledare inom bandy dröjde ett tag innan han fick tid att satsa lite mer på att idrotta själv på ett seriöst sätt. God skjutteknik kombinerad med en säker avståndsbedömning gjorde att han blev allt mer road av skogsgrenarna. 

Jannes genombrott kom under säsongen 2016 med många nationella topplaceringar i 3D. 2017 kvalificerade han sig till landslaget i 3D med sin barebow. Vilket resulterade i att han blev erbjuden en plats att deltag på VM i 3D i Rubion Frankrike.

Vid VM i Rubion kom han på en 38e plats genom att slå 15 st andra landslagskyttar från olika länder.

Janne visade stigande form under sommaren 2018 och i Danish Open 3D slog han sig fram till semifinal och vidare till final. Efter en hård kamp blev det ett silver i ett internationellt mästerskap.

Jakt SM 2018 Lag HBE BK Fiskgjusen GULD  

Laget bestod av Jan Liljegren, Magnus Nilsson och Björn Berglund

 Traditionella RF Guld i Jakt SM Foto Magnus Nilsson

2019 SM Brons HB50 inomhus och SM Brons Barebow Elit Herrar (BEH) 3D

Jesper Markussen

Jesper Markussen

Långbåge / Recurve

Läs mer...

Jesper som är en våra juniorer började med bågskytte hösten 2017 på vår Robin Hood kurs. Han blev snabbt en lovande långbågsskytt, och 2019 skulle visa vara ett kanonår för Jesper.

Han kammade hem inte mindre än 4 st guldmedaljer. DM i fält, DM i jakt, DM i tavla inomhus samt ett SM GULD; Jakt-SM i Göteborg.

Vi ser fram emot kommande år då det ser mycket lovande ut.

Jonas Hellsén

Jonas Hellsén

Recurve / Långbåge

Läs mer...

Vi har ingen sådan utmärkelse men hade vi ”Rookie of the Year” så skulle det gå till Jonas Hellsén för år 2019. Han gick vår Robin Hood-kurs nr 36 hösten 2018. Jonas har under 2019 deltagit i inte mindre än 41 st tävlingar varav 18 st topp tre! Bästa resultat DM GULD 40 m och två starka 4e platser, snubblande nära brons på SM både i Tavla (Instinktiv) och i Fält (Instinktiv).

Under 2019 blev det även bronsmedalj i Fält-DM, bronsmedalj i Jakt-DM samt bronsmedalj i inomhus-DM. Då hade han bytt till sin älskade Black Widow långbåge.

Jonas har på senare tid börjat träna Olympisk Recurve för att kunna lära ut ännu mer, samt att Recurve hjälper långbågsskyttet något enormt. Jonas är vår webbredaktör i klubben och är även lärare på Robin Hood-kurserna nu i höst.

Lova Åkersten

Långbåge

Markus Savlin

Markus Savlin

Recurve / Långbåge

Läs mer...

Juniorskytt som började med bågskytte på Robin Hood kursen hösten 2018. Markus skjuter långbåge och har gjort så sedan start. Något han har blivit riktigt bra på. Han har för närvarande Svenskt rekord på tavla inomhus i instinktivklassen. 

Markus är en oerhört entusiastisk och medverkande skytt som ställer upp i vått och torrt, något klubben är grymt tacksamma för. Han hjälper även till som lärare för nybörjarna. En skytt vi tror snart kommer stå på prispallarna runt om i landet. 

Mikael Tötterman

Mikael Tötterman

Långbåge

Matte Welander

Matte Welander

Barebow

Läs mer...

Matte började på klubben VT 2019 och blev snabbt en riktigt duktig Barebowskytt. Han har börjat tävla lite smått redan och har som bäst en 9’e plats på DM inomhus 2019.

Pin It on Pinterest