Träning och träningstider

Vi tränar inomhus i Ekvallens Sporthall vid Gustavsbergs centrum. Vår fina utebana ligger vid Skeviksgrottan 2 km norr om Gustavsberg. Vi har normalt flera gånger i veckan ledarledda träningstider för alla skyttar, juniorer som seniorer.

Träning inomhus

Inomhustider: Höstterminen 2021 börjar måndag 6 september och slutar torsdag 23 december.  Vårterminen 2022 börjar måndag 10 januari och slutar fredagen 29 april.

Vi tränar innomhus i Ekvallens Sporthall, Gustavsberg. Vår lokal Spegelsalen ligger en trappa upp till höger. Där skjuter vi på distanserna 6m, 12 m och 18 m.

CORONASPECIAL: Alla skyttar använder egen utrustning och drar sina egna pilar. Handsprit finns på plats och är obligatorisk både före och efter träning. Har man symptom på att inte vara helt frisk så stannar man hemma, det gäller även konstaterade pågående förkylningar då dessa kan ställa till det för de som bor själv. Skulle det blir många skyttar på någon av lektionerna, kommer vi dela upp skyttarna i flera grupper som alternerar att skjuta. 

Måndagar
18.00–19.30 – Ledarledd träning för juniorer och seniorer
19.45.00–21.30 – Fritt skytte för alla 1-års skyttar eller äldre

Tisdagar
19.00–20.00 – Ledarledd träning för juniorer och seniorer
20.00–21.00 – Fritt skytte för alla 1-års skyttar eller äldre

Onsdagar
18.00–21.00 – Tid avsedd för kommande nybörjarkurser – meddelas senare

Torsdagar
18.00–19.30 – Ledarledd träning för juniorer och seniorer (fokus på att hitta glädje)
19.45–21.30 – Fritt skytte för alla skyttar

Fredagar
Ingen träning

Lördagar*
14.00–16.00 – Fritt skytte för alla medlemmar

Söndagar*
15.00–17.00 – Fritt skytte för alla medlemmar, fokus på Compound

* Observera att träning, under och kring helger kan bli inställda pga krock med tävlingar. Se meddelande i den slutna gruppen ”BK Fiskgjusen – Medlemsinformation” på Facebook samma dag.

 • Robin Hood-kurs för nybörjare inträffar fem onsdagar vid varje terminsstart. Kursförberedelser för ansvariga 18.00-18.30. Efter avslutad kurs så är det forstättningskurs för nyblivna medlemmar samma tider terminen ut. Nästa termin byter dessa skyttar träningsdag.
 • Första träningstiden måndag, tisdag och torsdag är instruktörsledd träning för alla, men ungdomar har företräde om det blir mycket folk.
 • Andra träningstiden måndag, tisdag och torsdag är det fri träning utan instruktioner. Vi har tre rull-buttar som kan ställas på kortare avstånd än 18 meter för tex ungdom och teknikträning.
 • Lördag Fri träning utan instruktioner.
 • Söndag Fri träning utan instruktioner för alla skyttar, men Compound har företräde om det blir mycket folk.
 • Varje träning börjar med att alla hjälper till med att ta fram utrustning och tavlor, och varje träning avslutas med att vi alla hjälper till med att plocka undan allt materiel. Undantaget Robin Hood-kursen.

Fortsättning för Robin Hood-kursen innehåller bl.a.

 • Barebow (klassisk rekurv): Vi jobbar vidare med en att göra en korrekt avfyrning: linjering, ankring släpp. Avståndsbedömning och skjuta på avstånd från fem till 18 m. Underdrag och ändra siktet vid olika avstånd med strängvandring.
 • Långbåge: Skjuta långbåge med mellandrag och sikta instinktivt. Trickskytte mot små udda mål på alla avstånd.
 • Compound: Skjuta compound med release (mekanisk avtryckare).
Träning utomhus
Med den natursköna Skeviksgrottan i bakgrunden ligger våra utomhusbanor. Där kan vi träna på Tavla eller gå en sväng på vår Skogsbana. Utomhussäsongen 2021 börjar måndagen den 3’e Maj och slutar onsdagen den 23 Juni. Alla övriga tider är det fritt skytte på utomhusbanan. 
 

Träningstider*

Måndagar
18.00–19.30 – Instruktörsledd träning med fokus på teknik och tavla.

Tisdagar
18.00–19.30 – Instruktörsledd träning med fokus på skogsskytte.

Tosdagar
18.00–19.30 – Instruktörsledd träning med fokus på att hitta glädjen i skytte.

* Träningstidernas längd kan variera beroende på aktivitet.

Gemensamt för all utomhusträning

 • Utomhus måste man ha egen utrustning. Inga pilbågar eller pilar förvaras i klubbhusen eller i containern.
 • Vi brukar få inbrott med jämna mellanrum, men inte mycket stjäls eftersom vi enbart förvarar måltavlor i våra utrymmen. Alltså samma saker som står ute på ängen.
 

Tavelbana

På ängen vid Stora Björnkärret ligger vårt klubbhus och tavelbanor från korthåll till 60 meter. (Byt vy till satellit och zooma in så ser du vårt klubbhus och ängsbuttarna.)
 
Vår utomhusbana är dessutom givetvis tillgänglig för fri träning för alla våra medlemmar dygnet runt alla dagar i veckan året om. Tavlor på 10, 20, 30, 40, 50 och 70 m.
 
Nya vagne är tillgänglig både som skydd vid regn eller att för ta en kopp medhavd kaffe i efter träningen.
 

Skogsbana

I den bergiga terrängen bakom tavelbanan ligger våra banor för 3D, Jakt och Fält.

Träningsnytt

Träna på gym för att bli bättre skytt

BK Fiskgjusen kan glatt berätta att vi har förhandlat till rabatt för våra medlemmar på NordicWellness i Värmdö Marknad. Dom erbjuder där 25% rabatt på Silver och Silver+ medlemsskap.  Om du är intresserad av att utnyttja denna rabatt berättar du i kassan vad du heter...

läs mer

Inomhussäsongen 2021

Nu är det dags för inomhussäsongen att börja hösten 2021. Vi går in i säsongen full av energi och en hel del nya, eller återuppväckta, grundvärderingar. Vi har utökat vår arsenal av lånebågar så att den innefattar ALLA bågtyper, både höger och vänster. För den som...

läs mer

Utomhussäsongen 2021

Från och med måndag börjar utomhussäsongen på BK Fiskgjusen, och vi kan glädjande berätta att nu alla skyttar, juniorer som seniorer, är välkomna att delta på träningar.  Tidigare har vi haft åldersrestriktioner när vi tränade inomhus, men glädjande nog kan vi berätta...

läs mer

Appen 3D Skill Board

Olika poängappar för bågskytte svämmar det fullständigt över av i våra app-butiker i våra telefoner. Det kan vara svårt att hitta någon man gillar i djungeln av alla val.  BK Fiskgjusen har tittat på bland annat appen "3D Skill Board" och funnit att den framförallt är...

läs mer

Träningen tar ett kliv framåt

Även fast vi fortfarande brottas med en envis pandemi så rullar vår träning vidare, och vi försöker hela tiden bli bättre. Den här gången gör några tränare det med appen Hudl Technique. Två tränare har nu tittat på en träningsapp där vi kan spela in vanliga videos,...

läs mer

Vi öppnar upp för juniorträning

Smittan i samhället har börjat sakta avta varför regering och kommun idag har kommit med nya restriktioner. Med dessa nya restriktioner kan vi glädjande berätta att vi kan öppna upp för träning inomhus för juniorer födda 2005 eller senare. Samma träningstider som...

läs mer

Nya restriktioner i samhället

De nya restriktionerna regeringen presenterade på eftermiddagen den 16'e November gör att vi förlänger den inställda träningen fram till vårterminens början den 11'e Januari.  Smittspridningen i samhället går fortfarande åt fel håll och regeringen kom idag med...

läs mer

Träna hemma

I dessa tider med inställda träningar så är det många som har svårt att hitta inspiration och motivation till träning. Många glömmer att det går rätt bra att träna hemma. Vår tränare Janne Liljegren ger här lite tips på hur du kan göra om du vill träna hemma när din...

läs mer

Bågskytteträning är mer än bara skytte

Visst är det kul att stå och dra en massa pil in i en tavla. Och visst känns det som att det är det enda som behövs. Men det är långt ifrån sanningen. För att bli en bra och välmående skytt krävs ofta så mycket mer.  En bågskytt behöver absolut inte vara nån slags...

läs mer

Sponsor:

Vädret på utomhusbanan

Sponsor

Prenumerera:

Användare av:

Pin It on Pinterest