Träning och träningstider

Vi tränar inomhus i Ekvallens Sporthall vid Gustavsbergs centrum. Vår fina utebana ligger vid Skeviksgrottan 2 km norr om Gustavsberg. Vi har normalt flera gånger i veckan ledarledda träningstider för alla skyttar, juniorer som seniorer.

Coronaspecial: Just nu får vi bara ha inomhusträning för juniorer födda 2002 eller tidigare, och alla skyttar måste boka sin träning. Det gör du via sidan och formuläret här bredvid. Utomhus är alla medlemmar välkomna att fritt träna själva. 

Träning inomhus

ALL TRÄNING INOMHUS INSTÄLLD TILL OCH MED 11 JANUARI 2021.

Inomhustider: Höstterminen 2020 börjar onsdag 16 september och slutar tisdag 22 december.  Vårterminen 2021 börjar måndag 4 januari och slutar fredag 30 april.

Vi tränar innomhus i Ekvallens Sporthall, Gustavsberg. Vår lokal Spegelsalen ligger en trappa upp till höger. Där skjuter vi på distanserna 6m, 12 m och 18 m.

CORONASPECIAL: Alla skyttar använder egen utrustning och drar sina egna pilar. Handsprit finns på plats och är obligatorisk både före och efter träning. Har man symptom på att inte vara helt frisk så stannar man hemma, det gäller även konstaterade pågående förkylningar då dessa kan ställa till det för de som bor själv. Skulle det blir många skyttar på någon av lektionerna, kommer vi dela upp skyttarna i flera grupper som alternerar att skjuta. 

Måndagar
18.00–19.30 – Ledarledd träning för juniorer och seniorer
19.45.00–21.30 – Fritt skytte för alla skyttar

Tisdagar
19.00–20.30 – Ledarledd träning för juniorer och seniorer
20.45–21.30 – Fritt skytte för alla skyttar

Onsdagar
18.00–19.30 – Ledarledd träning för juniorer och seniorer
19.45–21.30 – Fritt skytte för alla skyttar

Torsdagar
18.00–19.30 – Ledarledd träning för juniorer och seniorer (fokus på fysisk träning, kost och mental träning)
19.45–21.30 – Fritt skytte för alla skyttar

Fredagar
Ingen träning

Lördagar*
14.00–16.00 – Fritt skytte för alla skyttar

Söndagar*
15.00–17.00 – Fritt skytte för alla skyttar, fokus på Compound

* Observera att träning, under och kring helger kan bli inställda pga krock med tävlingar. Se meddelande i den slutna gruppen “BK Fiskgjusen – Medlemsinformation” på Facebook samma dag.

 • Robin Hood-kurs för nybörjare inträffar fem onsdagar vid varje terminsstart. Kursförberedelser för ansvariga 18.00-18.30. Efter avslutad kurs så är det forstättningskurs för nyblivna medlemmar samma tider terminen ut. Nästa termin byter dessa skyttar träningsdag.
 • Första träningstiden måndag, tisdag och torsdag är instruktörsledd träning för alla, men ungdomar har företräde om det blir mycket folk.
 • Andra träningstiden måndag, tisdag, onsdag och torsdag är det fri träning utan instruktioner. Vi har tre rull-buttar som kan ställas på kortare avstånd än 18 meter för tex ungdom och teknikträning.
 • Lördag Fri träning utan instruktioner.
 • Söndag Fri träning utan instruktioner för alla skyttar, men Compound har företräde om det blir mycket folk.
 • Varje träning börjar med att alla hjälper till med att ta fram utrustning och tavlor, och varje träning avslutas med att vi alla hjälper till med att plocka undan allt materiel. Undantaget Robin Hood-kursen.

Fortsättning för Robin Hood-kursen innehåller bl.a.

 • Barebow (klassisk rekurv): Vi jobbar vidare med en att göra en korrekt avfyrning: linjering, ankring släpp. Avståndsbedömning och skjuta på avstånd från fem till 18 m. Underdrag och ändra siktet vid olika avstånd med strängvandring.
 • Långbåge: Skjuta långbåge med mellandrag och sikta instinktivt. Trickskytte mot små udda mål på alla avstånd.
 • Compound: Skjuta compound med release (mekanisk avtryckare).
Träning utomhus
Med den natursköna Skeviksgrottan i bakgrunden ligger våra utomhusbanor. Där kan vi träna på Tavla eller gå en sväng på vår Skogsbana. Utomhussäsongen 2020 börjar tisdagen den 5’e Maj och slutar torsdagen den 18 Juni. Alla övriga tider är det fritt skytte på utomhusbanan. Utomhussäsongen 2021 börjar preliminärt tisdagen den 4’e Maj. 
 

Träningstider

Tisdagar
18.00–19.00 – Instruktörsledd träning på tavla, jakttapet, fält samt 3D.

Tosdagar
18.00–19.00 – Instruktörsledd träning på tavla, jakttapet, fält samt 3D.

Gemensamt för all utomhusträning

 • Utomhus måste man ha egen utrustning. Inga pilbågar eller pilar förvaras i klubbhusen eller i containern.
 • Vi brukar få inbrott med jämna mellanrum, men inte mycket stjäls eftersom vi enbart förvarar måltavlor i våra utrymmen. Alltså samma saker som står ute på ängen.
 

Tavelbana

På ängen vid Stora Björnkärret ligger vårt klubbhus och tavelbanor från korthåll till 60 meter. (Byt vy till satellit och zooma in så ser du vårt klubbhus och ängsbuttarna.)
 
Vår utomhusbana är dessutom givetvis tillgänglig för fri träning för alla våra medlemmar dygnet runt alla dagar i veckan året om. Tavlor på 5, 12 ,20, 30, 40, 50 och 60 m.
 
Stugan är tillgänglig både som skydd vid regn eller att för ta en kopp medhavd kaffe i efter träningen.
 

Skogsbana

I den bergiga terrängen bakom tavelbanan ligger våra banor för 3D, Jakt och Fält.

Träningsnytt

Vi öppnar upp för juniorträning

Smittan i samhället har börjat sakta avta varför regering och kommun idag har kommit med nya restriktioner. Med dessa nya restriktioner kan vi glädjande berätta att vi kan öppna upp för träning inomhus för juniorer födda 2005 eller senare. Samma träningstider som...

läs mer

Nya restriktioner i samhället

De nya restriktionerna regeringen presenterade på eftermiddagen den 16'e November gör att vi förlänger den inställda träningen fram till vårterminens början den 11'e Januari.  Smittspridningen i samhället går fortfarande åt fel håll och regeringen kom idag med...

läs mer

Träna hemma

I dessa tider med inställda träningar så är det många som har svårt att hitta inspiration och motivation till träning. Många glömmer att det går rätt bra att träna hemma. Vår tränare Janne Liljegren ger här lite tips på hur du kan göra om du vill träna hemma när din...

läs mer

Bågskytteträning är mer än bara skytte

Visst är det kul att stå och dra en massa pil in i en tavla. Och visst känns det som att det är det enda som behövs. Men det är långt ifrån sanningen. För att bli en bra och välmående skytt krävs ofta så mycket mer.  En bågskytt behöver absolut inte vara nån slags...

läs mer

Höstsäsongen inomhus 2020

Även om många fortfarande skjuter utomhus, vilket vi också såklart uppmuntrar till, så har vi nu tillgång till Spegelsalen igen. Från och med idag den 16’e September har klubben samma bokade tider som vanligt.  Måndagar: 18.00-21.00 (Ansvarig Markus Savlin) Tisdagar:...

läs mer

Torsdagträning den 11/6

Papegojskytte! På torsdagen den 11/6 har vi efter många förfrågningar bestämt att vi ska köra lite papegojskytte. Det betyder att vi skjuter på flygande mål.  Det betyder att man siktar högt upp i luften, och därför behövs en annan typ av pilar. Dessa kallas flu-flu....

läs mer

Korren utomhus 2020

Som vi alla vet är de flesta tävlingar inställda i år. Men gråt inte, istället för stora trevliga sommarsammankomster runt om i Sverige får vi så länge nöja oss med SBF's korrespondenstävling som startade nu i måndags och pågår i fem veckor framöver. Tävlingsresultat...

läs mer

Utbildning på fältbanan

Söndagen den 17'e Maj kommer Janne och Micke ha utbildning få fältbanan. Dom kommer gå igenom hur fältskytte fungerar, gå igenom skjutpålar, tavelstorlekar, avstånd och tävlingsregler. Passa på och lär dig massor, och framförallt lär dig hur banan går. Alla BK...

läs mer

Sponsor:

Vädret på utomhusbanan

Annons

Prenumerera:

Pin It on Pinterest