Resultat från Medeltida Bågskytte hos BK Fiskgjusen 2020

Det var en varm dag på ängen, och 14 glada medeltidsklädda skyttar ställde upp i tävlingen. Nästan lika många tittade på och utropade glada hejja-rop.

Då Medeltidsveckan detta år var inställt beslöt BK Fiskgjusen att tillsammans med Tyresö BS ordna en långbågstävling i samma anda. Med färre deltagare på ett säkert sätt. Vädret blev nästintill likadant som det som Visby brukar bjuda på under tidigare Medeltidsveckor. Drygt 30 grader och strålande sol. Det är alltid lika mysigt i ylle och linnekläder i flera lager i värmen.

Många skyttar tog även några extra glädjeskutt över att för första gången sen alla tävlingar blivit inställda i år, äntligen kunde få det där lilla pirret som man har saknat när man står vi skjutlinjen. Den sprudlande och hoppande tävlingsnerven.

Tävlingen flöt på alldeles utmärkt och vi tillämpade samma regler som originaltävlingen på Gotland. Eller ja, nästan. De som inte klarade kvalgränserna fick fortsätta att skjuta ändå, för alla vill väl nån gång prova på finalskyttet Rattle Round. Resultat från de som klarat sina kvalgränser och inte tidigare skickat in, kommer att skickas in till Gutars Bågskyttar för årets distanstävling.

Topp-treplaceringarna gick alla till skyttar från BK Fiskgjusen och segern togs hem av Oliver Greenleaf (Jonas Hellsén) efter en lysande poäng på omgången Rattle Round. 21 poäng.

Efter tävlingen fortsatte vi med duellträd och skytte på flygande mål med långsamma flu-flu-pilar.

Vi längtar nu alla tills nästa år då vi tänker köra en repris på detta arrangemang. Nedan bjuder vi på lite bilder från arrangemanget fotade av bland annat familjen Nylund och Markus Savlin.

 

Höstsäsongen inomhus 2020
Robin Hood-kursen hösten 2020 inställd

Pin It on Pinterest