Nu är sommarsäsongen slut och bågskytte-Sverige har avverkat alla stora utomhustävlingar; Tavla, 3D, jakt och fält. BK Fiskgjusen har kammat hem medaljer i samtliga tävlingar.
I  taveltävlingarna tog klubben flest medaljer, hela 4 st.
I
Roland Bexander slänger hatten i luften vid SM i tavla.
Foto Paul Raaukas
På Tavel-SM i Helsingborg tog Roland Bexander GULD i klassen Instinktiv-Master och Paul Raukas tog Brons i Instinktiv-Elit.
Foto Roland Bexander
Hård och tät semifinal HIE SM Helsingborg Paul Raukas 3a och Jonas Hellsén 4a Foto Roland Bexander
Lag långbåge Tavel SM 4a: Magnus Nilsson, Paul Raukas selfie Roland Bexander
Jonas sista pilar i DM-Finalen: 27 p gav GULD
Foto Roland Bexander
På Tavel-DM som avgjordes på Ryttarstadion i Stockholm tog Jonas Hellsén GULD i Instinktiv-Elit och Roland Bexander tog GULD även där i Instinktiv-Master.  Bo Lindberg brons i Compound Veteran.
3D SM Pall HBE brons Jan Liljegren Foto Peter Arlekrans
På 3D-SM i Huskvarna tog klubbens Barebowskytt Janne Liljegren en hedervärd Bronsmedalj i elitklassen, bara slagen med några få poäng av två landslagsskyttar.
Peter Bergkvist Foto Peter Arlekrans
På 3D-DM i Danderyd kammade klubben hem ett brons i Långbåge-Elit av Peter Bergkvist.
Jonas Hellsén Foto Peter Arlekrans
På Fält-DM i Stallarholmen blev det tre topplaceringar: Långbåge Elit damer Monika Svartvik tvåa, Långbåge Elit Jonas Hellsén brons samt ett GULD för klubbens yngre junior Jesper Markussen i klassen Instinktiv.
Dubbelt nöjda och dubbelt belönade skyttar: Jonas Hellsen Elit och Jesper Markussen Yngre Junior
Samma resultat i Jakt DM  som avgjordes samma dag även den i Stallarholmen.: GULDJesper, andraplats till Monika och brons Jonas.
GULD Yngre Junior Instinktiv mottages Foto Jonas Hellsén
Säsongen sista SM ute var Jakt-SM som gick i ett regnvått Angred i utkantren av Göteborg.  Jesper Markussen fick en GULD-medalj med sig hem! Klubbens nr 52.
Silvermedalj Foto Rickard Johansson
Den 2a Juni annordnade klubben även en egen 3D-tävling kallad ”Grottskottet” ute vid Skeviksgrottan på Värmdö. Tävlingen lockade 79 skyttar från hela Sverige bland annat 7 stycken skyttar från Sveriges landslag. Fem av dessa skyttar hade en medalj med sig hem ifrån VM. Landslaget som i september på VM i Kanada tog hem ett GULD, två silver, ett brons och silver i lag.
Nu börjar höstsäsongen med inomhusträning och kurs för nybörjare. Med siktet inställt på att utveckla befintliga skyttar till nya höjder och hitta nya stjärnor bland nybörjarna hoppas klubben på ett minst lika framgångsrikt 2020.
Eat Sleep Archery 24 timmars
Fiskgjusar jagar bock i rusk

Pin It on Pinterest