Efter de nya restriktionerna som infördes idag 23’e december har vi med stöd från SBF (Svenska Bågskytteförbundet), RF (Riksidrottsförbundet), FhM (Folkhälsomyndigheten) samt Sveriges Riksdag idag i styrelsen beslutat att av medlemmar som vill träna inomhus i Spegelsalen mellan datumen 23’e December till och med 16’e Januari samt är 18 år fyllda kräva vaccinationsbevis. 

Detta gör vi för att vi för att skydda våra äldre medlemmar samt medlemmar i riskgrupper som är känsligare för följdsjukdomar på grund av Covid 19, samt för att vi vill att BK Fiskgjusen skall vara en tryggare plats att vara på. 

Som det ser ut i samhället just nu och vad vi får rapporterat är att smittspridningen stiger enormt, samt att antikroppar på grund av tidigare sjukdom inte verkar hjälpa mot den nya virusvarianten Omikron. Det enda verktyget som finns enligt myndigheter är kort och gott vaccination som sänker risken för följdsjukdomar samt även sänker smittspridningsrisken på grund av lägre koncentration av virus i kroppen. 

Det var inte ett lätt beslut att ta, men då vi är måna om vår verksamhet och våra medlemmar samt att vi vill hjälpa till att dra vårt strå till stacken för att stoppa denna Pandemi togs idag detta beslut i styrelsen med en överväldigande majoritet. Diskussion har även förts med andra klubbar i vårt distrikt som också diskuterat denna lösning. 

Vaccinationsbevis visas upp för ansvarig tränare och noteras, och behöver bara visas en gång. Ditt vaccintaitonsbevis hämtar du med hjälp av BankID här: https://covidbevis.se/

Välkomna!

Förlängning av gällande restriktioner
Skogsskytte på julafton och nyårsafton

Pin It on Pinterest