Ibland glömmer vi bort att ha roligt. Det seriösa i sporten vi håller på med rinner över och blir till ett måste, ett nödvändigt ont med prestationskrav som ingen människa kan klara av. Det är just här vi måste ta ett steg tillbaka, kanske ta fram barnet i oss själva. Att försöka hitta tillbaka till glädjen till varför vi började skjuta pilbåge. 

Det viktiga är att hitta en jämnvikt. Vi måste hitta en blandning av seriositet, tävlingsinstinkt, kärlek till sporten, men framförallt, att samtidigt ha kul. Om vi vill bli duktiga får vi inte trycka bort någon av egenskaperna. För varje person är säkert mixen olika för att få det att fungera, men alla har gemensamt att allt måste finnas med. 

För att hitta tillbaka till glädjen i dessa dystra tider har jag valt tre klipp från Youtube som jag vill dela med mig av. Klippen är från tre helt olika situationer; Från en internationell WA-tävling, från lite skoj på en bågskytteklubb i Nedeländerna samt ett klipp med tips om lite bus. 

Här i första klippet från 2017 får vi se en uppvisningsmatch från Hyundai World Archery Championships där Mike Schloesser (Compound) från Nederländerna samt Alejandra Valencia (Recurve) från Mexico möter Linda Ochoa-Anderson (Compound), Mexico och Sjef Van Den Berg (Recurve), Nederländerna. 

I andra klippet får vi åter se Sjef Van Den Berg från Nederländerna när han tillsammans med sina landslagskamrater Gijs och Mick hitter på ett nytt sätt att skjuta recurve. 

I sista klippet, med inriktning på bus, lär vi oss hur vi gör enkla hemmagjorda mål som smäller vid träff. 

Hur ska du hålla i bågen?
Tips från Grizzly Jim om instinktivskytte

Pin It on Pinterest