Att hålla i en båge på ett korrekt sätt är viktigt för både stabiliteten i skottögonblicket men också för att undvika förslitningsskador i handleden för de som tränar mycket och ofta. 

Om du med utsträckt arm pekar hastigt med ditt pekfinger så får din handrygg en speciell vinkel. Jämför sedan med bilderna ovan så ser du att det blir nästan precis samma vinkel. Försök att ha samma vinkel när du håller i din båge.

Alla skyttar håller lite olika såklart, och alla hittar en stil som fungerar för just sig själv. Det har att göra med hur greppet är utformat på just din båge, samt hur just din hand ser ut. Hur långa dina fingrar är i förhållande till bågen. En sak finns dock gemensamt att säga. Du ska aldrig hålla för hårt i din båge. Krama inte greppet, utan håll bara i din båge tillräckligt för att du inte ska tappa den. Om du känner att du är påväg att tappa din båge så kan du använda en handlovsslinga eller fingerslinga. De finns att köpa på alla välsorterade bågskyttebutiker, men du kan också relativt lätt göra en själv av till exempel Paracord.

Här är en video från Paracord planet som visar hur du gör en handlovsslinga. 

Du kan också göra en väldigt enkel slinga av en loop. Här visas det hur kanalen “Trippel Trouble”.

Att göra en egen flemish-sträng
Bågskytte ska vara kul också

Pin It on Pinterest