Nu är julen 2020 över och många av oss sitter hemma utan att ha speciellt mycket att göra. Det är nu ett perfekt tillfälle att titta på dina inställningar på din pilbåge. Kanske har du till och med fått nya saker i julklapp som du är sugen på att börja använda. 

I denna artikel har vi valt att titta på just Recurvebågen då det är den bågen som har absolut flest saker att ställa in löpande. En Compound har absolut lika många inställningar, om inte fler, att ändra på, men när du har gjort grundinställningarna så är det få saker du fixar med lika mycket. En annan anledning till att Recurven blir känsligare är att du oftast plockar isär den när du skjutit klart. En Compound plockar du inte isär. 

En otroligt viktig sak att nämna redan från början är att det är helt nödvändigt att skriva ner alla dina inställningar, antingen i en app eller på ett papper. Det är alldeles för många variabler att komma ihåg. Det är allt från en enkel stränghöjd, till vinklar och vikter på dina stabbar. 

När det kommer till att ställa in sin Recurve, eller optimera dina inställningar, så är det många av er som redan vet att det är en djungel av saker att hålla reda på. Och ändrar du på en sak, så förändras andra. Därför är det också viktigt att ställa in saker i en bestämd ordning. Annars är det väldigt lätt att röra ihop det, då en inställning ofta ändrar en annan. 

För att på bästa sätt gå igenom alla dessa inställningar har vi hittat en video med Olympiska medaljören Jake Kaminski som steg för steg går igenom alla inställningar på en grundnivå. Han förklarar också på att bra sätt ”varför” man ska göra vissa saker istället för att bara säga ”att” man ska gör si eller så. 

Här är hans video som gäller grundinställningar. För den som är intresserad av avancerad fininställning så finns det fortsättningar på hans kanal. 

 

 

10 saker som är bra att ha med sig
Skidbågskytte eller Ski Archery

Pin It on Pinterest