Det finns prylar, och sen finns det PRYLAR.

Alla minns vi säkert golfroboten “Vardon” från filmen “Den Ofrivillige Golfaren”, med och av Lasse Åberg. Det var tydligen en slags golfrobot som skulle hjälpa dig att få den perfekta svingen. Men finns det finurliga och lite egendomliga saker inom bågskyttevärlden som kanske skulle passa i samma kategori? Absolut. Massor. Vi har samlat tolv tips om prylar till bågskytten som har allt. En del riktigt bra, och en del kanske mer tveksamma. Beroende på vem man är. Välkommen till vår guide.

 

1. Mantis X8

Tillverkare: Mantis Archery
Pris: $149,99
Kort beskrivning: Mantis X8 är en pryl du sätter på din stock. Den har massa olika sensorer som läser av rörelser, vibrationer och släpp. Resultaten skickas trådlöst till din telefon där du kan jämföra allt mellan himmel och jord. Rekommenderas bland annat av Brady Ellison. Klicka för att komma till produkten.

 

2. Lumenock GT

Tillverkare: Lumenok
Pris: $29,99 (3 st)
Kort beskrivning: Lysande nockar är väl något som varje skytt borde ha. Kanske. Ljuset tänds efter pilen har blivit skjuten och lyser i upp till 40 timmar. Det gör det lätt, lättare, att följa pilen i luften och se var i målet den sitter. Skulle du vara någon som jagar så kanske det till och med skulle vara riktigt bra för att hitta både pil och vilt. Klicka för att komma till produkten.

 

3. Archery Tracker App

Tillverkare: Appersian
Pris: Gratis nedladdning – 119:- för att låsa upp alla funktioner
Kort beskrivning: Har du redan en Apple Watch och en iPhone, så kan du redan nu tanka hem appen Archery Tracker. Den använder sig av klockans alla sensorer för att räkna ut allt från antalet pilar, till stabilitet och andra detaljer. Då den är beroende av en Apple Watch så fungerar den då bara med just iPhone och Apple Watch tillsammans. Ett bra val för er som redan har dessa produkter. Laddas hem från Apple App Store här eller klicka här för att komma till produktsidan.

 

 

4. Vortex Ranger 1800

Tillverkare: Vortex Optics
Pris: 4985:-
Kort beskrivning: Om du vill ha en snygg, pålitlig och extremt vädertålig avståndsmätare med livstidsgaranti så ska du välja en från märket Vortex. Ranger 1800 mäter noga upp till 1650 meter med en förstoring på 6x. Väldigt låg felmarginal endast 2,7 meter vid 917 meter. Mätaren har även inbyggd vinkelkompensation. Klicka här för att komma till produktsidan.

 

5. Personal Archery Video Wall

Tillverkare: Videotargets.com
Pris: $2999.00
Kort beskrivning: Är du trött på att sätta upp fasta tapeter på innebanan. Med denna anläggning kan skjuta på rörliga mål och andra projicerade bilder. Du laddar hem färdiga filmer från deras hemsida och utrustningen kommer med 12 stycken väggdelar, olika jaktscener och ett spel. Sensorer köper man till. Skulle du tycka att denna vägg är för liten (Cirka 1,80m x 1,40m) så finns det betydligt större varianter att välja. Vill du läsa mer om produkten, klicka här. 

 

6. Gillo 24k vikter

Tillverkare: Gillo
Pris: 50-120:-
Kort beskrivning: Tycker du att vanliga stabbvikter ser tråkiga ut? Då kan du välja dessa från Gillo som är pläterade med 24 karats guld. Du kommer garanterat att ha lyxigaste stabbarna på din bågskytteklubb. Priset varierar lite och tillgängligheten skiljer sig en del mellan butikerna i Sverige och resten av Europa. De finns att köpa styck eller i olika kit. En vikt väger 27 gram. Serien hör till deras GS6-serie, och mer kan du läsa här.

 

7. BioLite Campstove 2

Tillverkare: BioLite Energy
Pris: €149,95
Kort beskrivning: Är du skogsskytt som brukar vara ute och skjuta hela dagarna kan det ibland vara trevligt att var som helst kunna laga lite mat, eller koka lite kaffe. Detta kök eldar du med torra kvistar du hittar på plats. Av värmeenergin skapar köket ström som du kan ladda din telefon eller dina andra bågskytte-gadgets med. En del av vinsten från BioLite’s produkter går till utveckling av förnybar energi i tredje världen. Läs mer på deras webb. 

 

8. Metalldetektor CS400

Tillverkare:Velleman
Pris: 1990:-
Kort beskrivning: Borttappade pilar kan vara nog så tråkigt. Både i skogen och ute på din hemmabana. Ett varv med en metalldetektor kan hjälpa dig på traven med att återfinna både det ena och det andra. Tänk såklart på att användning av metalldetektorer i natur kräver tillstånd från Länsstyrelsen. Den här modellen hittar du på bland annat Kjell & Co, och du kan på deras sida läsa mer. 

 

9. AccuBow 2.0

Tillverkare: AccuBow
Pris: $199,99
Kort beskrivning: AccuBow är en compoundliknande träningsbåge för både träning och lek. Du ansluter den till din telefon och du kan både träna och spela. Bågen är justerbar i draglängder upp till 34 tum, samt bågstyrka upp till 70#. För att du ska kunna ta med den överallt har den även infällbara lemmar. Med bågen skjuter du virtuella pilar och kan därför träna precis var du vill. Så länge inte någon såklart blir rädd för dig. Läs mer här.

 

 

10. Cross-X Spine Tester

Tillverkare: Bignami
Pris: €142,99
Kort beskrivning: Tycker du de gamla metoderna med analoga mätare för att testa dina pilar har gått ur tiden, så kan du titta på denna spännande produkt. Här kan du mäta spine och vikt på dina pilar, och även få rekommendationer om vad den passar till för båge. Du kopplar den till din Android-telefon och får information via en app. Du kan läsa mer om produkter här.

 

11. X Sight Pro Performance Archery Glasses

Tillverkare: X Sight
Pris: £169.99
Kort beskrivning: Dessa glasögon med utbytbara glas är väl ett måste för den seriöse bågskytten. I detta set finns alla möjliga färger för att hjälpa dig vid alla möjliga situationer. Olika färger förstärker kontraster och färger på olika sätt beroende på tavla, ljus eller situation. Det finns många olika set att titta på, men detta set med 6 olika glas som följer med är det optimala setet för en bågskytt. Surfar runt om du inte får tag på det via deras hemsida. Du kan läsa mer om produkten här.

 

12. Wildsteer knife

Tillverkare: Wildsteer
Pris: €279
Kort beskrivning: Vill du styla med den coolaste bågsskyttekniven ska du skaffa denna från Wildsteer. Detta är deras modell som fått namn från företaget. Eller om det kanske till och med är tvärtom. Den är gjord av riktigt kvalitetsstål med snygga läderdetaljer. Wildsteer är även företaget som gör Byron Fergusons egna modell. Kniven är över 25 cm lång och bladet har 30 års garanti. När du tappat hedern genom att missa målet och skjuter pilen in i trädet bredvid, så får du den garanterat tillbaka när du plockar upp den här. Läs mer här.

 

Filmtips för vintermörkret
Att göra en ny mittlindning

Pin It on Pinterest