Om det är någon som förstår sig på fysisk träning så är det den brittiska OS-medaljören och simhopparen Tom Daley.

Tom Daley bloggar och publicerar otorligt generöst om sitt liv som elitidrottare och är en förebild för juniorer och även seniorer över hela världen. Han har två stycken OS-medaljer och mängder av VM-medaljer. Totalt till dags dato 46 stycken mästerskapsguld, både nationellt och internationellt. Han är idag 26 år och tränar inför sitt fjärde OS.

På sin Youtube-kanal publicerar han regelbundet allt från dagböcker, träningsfilmer och sitt liv som elitidrottare till matlagningstips och livet som småbarnsförälder. På kanalen har vi hittat denna utmaning.

Nu undrar ni kanske lite vad simhoppning har med bågskytte att göra. Kanske inte så mycket rent teknikmässigt, men båda sporterna har gemensamt att en god fysik och bra styrka i rygg, bål och ben är något som hjälper dig att bli en bättre skytt. Tom har hoppat på den virala träningsutmaningen ”Bring Sally Up Challange” där du tränar armhävningar, sit-ups och squats. Tre övningar som är riktigt bra för en bågskytt. Så häng på du också! Träna med Tom, och utmana dig att orka mer och mer av utmaningen. Den är riktigt svår, men otroligt givande.

Vi delar här nedan alla tre olika utmaningarna.

Squats:

Sit-Ups:

Armhävningar (Svår!):

Foton: Getty images

Paracord - bra till mycket inom bågskytte
Världsmästerskapen i Västerås 1965

Pin It on Pinterest